Vaker je favoriete genre zingen bij The Joy met accentgroepen

Het volgende persbericht is deze week uitgestuurd naar diverse lokale media in Bennekom, Ede en Wageningen.

———-

Het Bennekomse Christelijke koor The Joy onderscheidt zich al ruim 35 jaar met een zeer gevarieerd repertoire;  van gospel tot klassiek en van musical tot pop het komt allemaal aan bod. Vanaf september 2018 biedt The Joy haar leden wat extra’s. Het koor gaat vanaf dan starten met zogeheten ‘accentgroepen’.

Accentgroepen bieden koorleden die dat willen de mogelijkheid om meer te zingen van hun favoriete genre. Er wordt gestart met de accentgroep ‘klassiek’ en de accentgroep ‘modern’.

Wens van de leden
Voorzitter Nanda Redder legt uit: “ons gevarieerde repertoire is onze kracht en hiermee onderscheiden wij ons van andere koren. Het brengt echter ook met zich mee dat mensen soms minder van hun favoriete genre kunnen zingen dan ze graag zouden willen. Daarnaast zien we dat sommige koorleden graag wat extra’s willen en wat meer uitdaging zoeken. Daarom gaan we nu beginnen met deze accentgroepen. Het is een wens vanuit onze leden en we spelen daar als bestuur graag op in.”

Eigen repertoire
“Inmiddels hebben zich zo’n 15 koorleden per accentgroep aangemeld. Het leuke is dat zij zelf, in overleg met de dirigente en de muziekcommissie, het repertoire voor het komende seizoen hebben bepaald. Hiermee zullen zij, voornamelijk thuis, aan de slag gaan maar er is ook elke maand een extra half uur repetitietijd om met de dirigente te oefenen. Hierbij wordt ook veel aandacht besteed aan zangtechniek. Het repertoire van de accentgroepen vormen een aanvulling op het bestaande repertoire. Elk optreden wordt voor ongeveer 80% gevuld met het normale basisrepertoire. Afhankelijk van het soort optreden (b.v. kerkdienst of maatschappelijk optreden) wordt de andere 20% vanuit één of beide accentgroepen aangevuld, vertelt Nanda.”

The Joy
De komende tijd repeteren het koor en haar accentgroepen voornamelijk voor het sixties concert wat op 18 mei 2019 zal plaatsvinden in de Junushoff in Wageningen. Repetities vinden elke donderdag plaats van 19.45 tot 21.45 uur in het Kerkheem in Bennekom. Vooral mannen zijn heel welkom. Er is op dit moment een wachtlijst voor de vrouwen maar bel gerust even om te informeren of een repetitie mee te maken. Vooraf even een telefoontje aan het secretariaat wordt op prijs gesteld, tel. 0318 414305. Zie voor meer informatie: www.thejoybennekom.nl.