The Joy Koordag 2018

Zaterdagochtend 13 oktober j.l. stond de zon al vroeg stralend te schijnen. De voorspellingen voor deze dag waren ook bijzonder mooi!!

Ongeveer 53 koorleden werden vanaf 10.00 uur met koffie en iets lekkers ontvangen bij de Smeedplaats. Op de tafels stonden “kletspotten” voor het geval het gesprek “stil zou vallen”, maar dit was duidelijk nog niet het geval.

Willy heette ons welkom en gaf in het kort door hoe het programma van de dag eruit zou zien.

Na de koffie vetrokken we wandelend richting het Kijk en Luister Museum. Hier kregen we een leuke en interessante presentatie en konden we ook nog rondkijken in het Museum.

Bij terugkomst in de Smeedplaats stond er een heerlijke lunch op ons te wachten. Diverse belegde broodjes met 2 soorten soep en fruit toe.  Hier had iedereen wel weer trek in gekregen.

Toch waren er een aantal die ook benieuwd waren wat er nu toch op de briefjes stond die in de “kletspotten”  zaten, en ja als je er een uithaalt dan moet je er ook  met elkaar over praten.  Na de maaltijd konden we nog even heerlijk buiten genieten van het prachtige weer.

Ondertussen werden er voorbereidingen getroffen voor de “Workshop”.

We kregen een workshop RGM ( de Ronnie Gardiner Methode). Dit stimuleert en versterkt  de samenwerking tussen de linker- en rechter hersenhelft. Doormiddel van kijken, luisteren,  noemen en bewegen op muziek deden we een aantal oefeningen en dachten in het begin “dit doen we wel even”. Maar dit viel toch ook af en toe vies tegen, want lette je even niet op dan was je er meteen totaal uit…..  en verdwenen de plaatjes ook nog regel voor regel van het scherm, dan liet ons geheugen het toch echt soms afweten.  We hebben deze middag  in ieder geval ook duidelijk gehoord dat “kijken” en “luisteren” heel belangrijk is ?

Als afsluiting van deze leuke en vooral gezellige dag kregen we nog een drankje en hapjes en konden we met elkaar binnen en  buiten nog heerlijk napraten.

We kijken terug op een zonnige en geslaagde koordag!

—- om meer foto’s bekijken klik op het pijltje rechtsmidden van de foto—–