Terug naar de ‘Sixties’ met The Joy

Even terug naar de ‘Sixties’? Dat kan op zaterdag 18 mei tijdens het ‘Sixties’ concert van het koor The Joy uit Bennekom! Bezoekers van het concert zullen in de Junushoff in Wageningen niet alleen muzikaal worden verrast. Ook door de entree, de kleding en het decor worden zij mee teruggenomen naar de tijd van petticoats, vetkuiven en hippies.

The Joy staat bekend om haar brede repertoire. Ook tijdens dit concert zullen onder de veelzeggende titel ‘The Sixties – Music That Rocked The World’ uiteenlopende liederen worden gezongen, Van het prachtige nummer ‘Blowin in the wind’ van Bob Dylan en een Sixties medley tot het gospelnummer ‘Peace in the Valley’. Soliste Chananja Schulz zal bij een aantal liederen de solopartijen voor haar rekening nemen.

Samenwerking met Triple B

Het koor wordt tijdens het concert muzikaal ondersteund door de Big Band Bennekom (ook wel Triple B.). Ook zal Triple B. zelf een aantal nummers ten gehore brengen. De bigband en het koor werkten eerder ook al succesvol samen. Piet Nelemans zal op piano het koor begeleiden. De algehele muzikale leiding is in handen van dirigente Rolinde Zieverink.

Accentgroepen

In 2018 is The Joy gestart met zogeheten Accentgroepen. Accentgroepen bieden koorleden die dat willen de mogelijkheid om meer te zingen van hun favoriete genre. The Joy heeft een accentgroep ‘klassiek’ en ‘modern’. Tijdens dit concert zal de accentgroep ‘modern’ twee nummers ten gehore brengen.

Kaartverkoop

Het concert vindt plaats in theater de Junushoff in Wageningen en begint om 20.15 uur. Kaarten (à € 15,-) zijn verkrijgbaar vanaf 29 april bij boekhandel Novita in Bennekom.

The Joy

Het Bennekomse Christelijke koor The Joy onderscheidt zich al ruim 35 jaar met een zeer gevarieerd repertoire; van gospel tot klassiek en van musical tot pop het komt allemaal aan bod. Het koor heeft bijna 100 leden en staat onder leiding van dirigente Rolinde Zieverink. Repetities vinden elke donderdag plaats van 19.45 tot 21.45 uur in het Kerkheem in Bennekom. Het is altijd mogelijk een repetitie mee te maken. Zie voor meer informatie: www.thejoybennekom.nl of volg ons op Facebook Zangkoor The Joy.