Repertoire

The JoyOver onsRepertoire

Een greep uit het repertoire

Klassieke muziek en het lichtere genre zoals popmuziek, gospel en medleys uit bekende musicals en films wisselen elkaar af.

September

De Amerikaanse band Earth Wind and Fire scoorde met het album waarop dit nummer staat 5 x platina.

Amazing Grace

Het lied werd gepubliceerd in 1779 en is één van de meest bekende geestelijke liederen ooit geschreven. De boodschap die het lied uitdraagt is, dat vergeving en verlossing altijd mogelijk is.

Every breath you take

Sting schreef dit nummer, oorspronkelijk bedoeld als een obsessie over een verloren liefde. Het werd een van de grootste hits van de Engelse band The Police.

Sure on this Shining Night

Een gedicht van James Agee, Amerikaans schrijver, dichter en journalist. Morten Lauridsen componeerde op de tekst heel bijzondere emotionele, intieme en wonderschone harmonieën.

Thank You for the Music

Nummer van de Zweedse popgroep ABBA, uitgebracht in 1978. en onderdeel van de musical Mamma Mia. De tekst gaat over een heel gewoon meisje, dat zichzelf zelf een beetje saai vindt, maar ze kan wel prachtig zingen.

The long and winding road

Van het laatste album dat de Beatles maakte ‘Let it Be’. De lange, winderige weg, die in dit gevoelige lied beschreven wordt, schijnt in Engeland werkelijk te bestaan. Gesuggereerd wordt dat het lied gaat over de tanende vriendschap van de band.

A Clare Benediction

Een van de bekende religieuze composities voor koren van de op 24 september 1954 te Londen geboren John Rutter. In dit lied beschrijft hij op treffende wijze de genade van God.

Musical Annie

De Musical stamt uit 1977 en vertelt over het meisje Annie dat opgroeit in een weeshuis onder het harde regime van een dame die uit is op haar eigen gewin.

Love Changes Everything

Het bekendste nummer uit de Musical ‘Aspects of Love’ uit 1989. Onvoorwaardelijke vrijheid en vrolijkheid voeren de boventoon in dit lied dat zich kenmerkt door de prachtige harmonie tussen de verschillende koorpartijen.

Geef mij je Angst

Het oorspronkelijke ‘Gib mir deine Angst’ werd geschreven door de Oostenrijkse zanger Udo Jurgens. André Hazes vertaalde de hit in 1984 en behaalde er een groot succes mee. Guus Meeuwis coverde het nummer.

Voor meer informatie over het repertoire, klik hier.

Facebook