Profiel

The Joy bestaat al meer dan 25 jaar, telt ongeveer 100 leden en heeft haar thuisbasis in Bennekom. Het is een hechte club. Lief en leed worden letterlijk gedeeld onder het motto ‘omzien naar elkaar’.
Speerpunten als kwaliteit, het uitdragen van een boodschap en maatschappelijke betrokkenheid staan hoog in het vaandel. Zingen werkt verbroederend. De gedrevenheid iets te presteren, maar ook gezelligheid en respect worden gezien als verbindende elementen.

Qua beroep en levensovertuiging zijn alle rangen en standen vertegenwoordigd. Het zijn niet alleen leden uit Bennekom die het koor vormen, muziekminnende mannen en vrouwen uit de regio hebben de weg naar The Joy gevonden. Zij voelen zich thuis bij de repertoirekeuze. Klassieke muziek en het lichtere genre zoals popmuziek, gospel en medleys uit bekende musicals en films wisselen elkaar af. Het enthousiasme en de spirit waarmee gezongen wordt is in de loop van het bestaan steeds sterker geworden. Bij uitvoeringen kan het koor rekenen op een grote schare fans.

The Joy is steeds op zoek naar samenwerking met bijzondere solisten en andere verenigingen op muzikaal en cultureel gebied. Er werd samengewerkt met een theatergroep, een dansgroep, verschillende solisten, een harpiste, pianisten, combo’s, een symfonieorkest, harmonieorkesten en een big band.

Het koor kreeg al meerdere malen de erkenning van het Prins Bernhard Cultuurfonds en weet zich gesteund door een aantal enthousiaste sponsors.

Facebook